Živi mrtvaci: Pet godina u zarobljeništvu preživjeli hraneći se štakorima (VIDEO)

Živi mrtvaci – to je jedini način kako jedan talac somalskih mogao opisati sebe i svoje kolege koji su posljednjih pet godina živjeli u zatočeništvu somalskih gusara.
Nakon što je za njih plaćena otkupnina, skupina od 23 pomoraca iz Kine, Filipina, Kambodže, Indonezije, Vijetnama i Tajvana, oslobođena je u subotu od strane somalskih gusara. Pomorci su oteti prije gotovo pet godina u moru južno od Sejšela. Tijekom otmice jedan njihov kolega je poginuo, a dvojica su se naknadno razboljela i preminula jer nisu imali pristup liječenju.

Nakon oslobađanja, pomorci su posvjedočili o nehumanim uvjetima u kojima su živjeli posljednjih pet godina. ‘Osjećali smo se poput živih mrtvaca. Davali su nam jako malo vode.Jeli smo štakore, kuhali smo ih u šumi. Jeli bismo bilo što. Kad si gladan, moraš jesti ‘, rekao je jedan od oslobođenih pomoraca.

Njima se sada javlja jedan potpuno novi problem – kako se ponovno prilagoditi vanjskom svijetu. ‘Ne znamo što nas čeka vani kad ovo završi. Vrlo je teško krenuti iznova ‘, rekao je pomorac.
Iz tajvanskom ministarstva vanjskih poslova doznaje se kako je skupina oslobođena nakon što je vlasnik broda platio otkupninu, javlja BBC.

 

 

Živi mrtvaci: Pet godina u zarobljeništvu preživjeli hraneći se štakorima (VIDEO)

Izvor: kokodix.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close