ŽENA JE ŽESTOKO UVRIJEDILA MEDICINSKU SESTRU: Svi su ostali bez riječi kada joj je sestra ODGOVORILA!

Medicinska sestra Caitlin Brasington često se sreće sa ljudima koji smatraju da je njena profesija daleko manje važna od doktorske, piše “Dnevno” …

Međutim, kap koja je prelila čašu bio je susret s poznanicom u trgovini, nakon kojeg je Brasingtonova riješila da se javnosti obrati putem društvenih mreža.

Ona je na Facebooku napisala otvoreno pismo koje je “lajkao” više od 21 tisuće ljudi koji su oduševljeni riječima ove medicinske sestre.

Kejtlinino pismo prenosimo u cijelosti:

Samo medicinska sestra”

Idem kući nakon naporne smjene, izgledajući sasvim ordinarno u svojoj uniformi. Na putu kući zastajem da kupim mlijeko iu prodavaonici srećem poznanicu. Nikada me nije vidjela u uniformi i nije znala da sam “samo medicinska sestra”. Vau! Tijekom 18-godišnje karijere čula sam tu frazu mnogo puta, ali sada je prevršilo svaku mjeru. Jesam li ja samo medicinska sestra?

Pomagala sam bebama da dođu na ovaj svijet, a mnogima je trebala pomoć da dođu do prvog daha, ali ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Držala sam za ruku pacijente i dostojanstveno ih ispraćala dok su uzimali posljednji dah, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Savjetovala sam ožalošćene roditelje nakon gubitka djeteta, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Oživljavala sam pacijente, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Ja sam oči, uši i ruke doktora, imam mogućnost da priđem, liječim i kontrolirati vaš bolesti, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Uspijevam da saslušam pluća novorođenčeta i ustanovim koje krilo ima smanjen dotok zraka, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Edukujem pacijente, njegovatelje i nove kolege i kolegice, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Ja sam odvjetnik mojih pacijenta u zdravstvenom sustavu koji ne brine uvijek o interesima mojih pacijenata, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Propustit Božić, rođendane moje djece i njihove školske priredbe da bih se na poslu brinula o vašim voljenima, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Uzimam krv, plasiram braunile i šijem rane, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Mogu izaći na kraj sa srčanim zastojem kod novorođenčadi, djece i odraslih, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Mogu vam reći kolika je doza adrenalina ili amiodaron potrebna da oživite svoje dijete na temelju njegove težine, ali, ipak – ja sam samo medicinska sestra.

Imam iskustvo i znanje koje čuva ljudske živote.

Pa, ukoliko sam ja samo medicinska sestra, onda sam vraški ponosna na to! – Napisala je Caitlin i osvojila srca javnosti.

Izvor: haber.ba

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close