(VIDEO) Proglasio ga mrtvim, ali ga je nešto i dalje kopkalo: Liječnik godinama prepričava čudo!

Kada je prije nekoliko godina Jeff Markin krenuo na posao, nije ni slutio da će se dan završiti tako što će se odvesti u bolnicu i gledati smrti u oči, piše Stil.Naime, Jeff se osjećao loše, pa je na putu do posla pozvao šefa pitati za dozvolu da se vrati kući i izostane tog dana. On ga je uvjerio da ode u bolnicu, a Jeff je, srećom, poslušao.

Stigao je na odjel za hitnu medicinsku pomoć i prije nego što je uspio otići do šaltera, srušio se u hodniku. Sestre su pritrčali i brzo ga podigle na krevet, a zatim je stigao i liječnik koji ga je pregledao. Iako su odmah konstatirane srčane smetnje, liječnička ekipa nije uspjela ništa učiniti, jer je Jeff već pretrpio jak srčani udar.

Oživljavali su ga punih 40 minuta, a onda je dežurni kardiolog Chauncey Krendal konačno proglasio vrijeme smrti. Sestra je počela priprema Džefovo tijelo za mrtvačnicu.

Doktor Krendal pregledao je karton, obavio potrebnu administraciju i krenuo dalje za poslom. U jednom trenutku, doktor kaže da je negdje u sebi čuo glas koji mu kaže “Vrati se, pomoli se za tog čovjeka”.

“Razmišljao sam o tom osjećaju, ali sam gledao i logiku – taj čovjek je upravo umro, nema svrhe sada da se molim. Produžio sam dalje, a glas mi je opet rekao: Vrati se, pomoli se za tog čovjeka. Odlučio sam se vratiti u salu u kojoj smo ga oživljavali. Sestra koja ga je pripremala za mrtvačnicu gledala me je iznenađeno i pitala zašto pregledam mrtvog čovjeka. Stavio sam šake na njegove grudi i molio se za spas njegove duše “, ispričao je liječnik.

Drugi liječnik je tada ušao u sobu i Krendal ga je zamolio da Jeffu da još jedan elektrošok i pokuša ga oživi. Doktor je odbio, pokušavajući objasni kolegi da za Dđefa ništa ne može učiniti. Krendal ga je ponovno zamolio da to uradi za njega i doktor je pristao.

“Čim ga je šokirao, otkucaji srca su se povratili”, za uzbuđenjem se prisjetio Krendal.

“Sjećam se jakih svjetala i doktora koji mi je rekao da će sve biti u redu”, ispričao je Jeff, koji je pukom srećom prošao bez oštećenja mozga ili drugih organa.

the-official-700-club-foto-youtube-print-screen-1478894666-1.033.419

Izvor: najboljazabava.net

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close