(VIDEO) POTPUNI HIT! HODŽE I POPOVI PJEVAJU ZAJEDNO… Šta mislite koju pjesmu…

Snimak na kome predstavnici Islamske zajednice Srbije i Srpske pravoslavne crkve u horu pjevaju sevdalinku postavljen je na društvene mreže i za kratko vrijeme postao je pravi hit! Podijeljena je mnogo puta i svi su oduševljeni prizorom koji je pravi sinonim za mir, ljubav i slogu…

Vrhunac oduševljenja izazvao je stih pjesme “Kad ja pođoh na Bentbašu”, jer je otpjevana u obje verzije: “Ja joj nazvah dobro veče” i “Ja joj nazvah selam alejk”.

Snimak je nastao nakon ramazanskog iftara u Novom Sadu, čiji je organizator Rijaset Islamske zajednice Srbije, a lijepu vest objavila je aljazeera.net.

– Skupu su prisustvovali i predsjednik Vojvođanske vlade, gradonačelnik Novog Sada… i te večeri je sa gradskim vlastima dogovoren prostor za islamski centar u Novom Sadu – rekao je za Al Jazeeru Mehmedalija Veli, imam šabačko-zvornički, koji je autor snimka.

Veli dodaje da se slični skupovi održavaju i za bajram, a uglavnom završavaju sevdalinkom.

Video je objavio Mustafa Jusufspahić, muftija beogradski.

– Kada DOBRO zavlada, milina je živjeti. Mi to znamo i umjemo. Neka uče oni koji kažu da ne možemo skupa. Bogu hvala – napisao je Jusufspahić na svom Facebook nalogu.

Pogledajte video:

Facebook Comments
Source :

informer.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close