(VIDEO) OVO NIKO DOSAD NIJE VIDEO: Ovako je Đole Đogani đuskao prije 35 godina i to daleko od Srbije!

Svi znamo da je Đole Đogani pravi majstor kada je riječ o plesnim potezima. Međutim, malo tko je znao da je plesač svojevremeno sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u disko plesu u Londonu osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Te 1981. godine Đole je predstavljao Jugoslaviju, i to imenom Hamit Đogani. Osvojio je sedmo mjesto, a neslužbeno je bio prvi u Europi u disko plesu.

“Prvo sam počeo trenirati atletiku u Zvezdi. Bio sam čak treći u zemlji na 2000 m stipl-čez, kao junior. Imao sam jednu djevojku koja je bila luda za diskaču. I ona me pozove, negdje na proljeće ‘79. Ja dotad nisam mnogo mario, živio sam “sportski” – u devet si u krevetu. Dođemo mi tamo, ona skače i vrti se. Meni je to bilo dosadno, a ona me vuče za ruku: “Hajde malo igrati”. i tako … nije provala, stvarno sam odmah osjetio da mogu napraviti neku egzibiciju. Ali tada još nisam mogao to ispoljim, prevesti u pokrete. Malo-pomalo, do kolovoza ja se zaludu i počnem stalno ići u diskoteke, da napredujem i da radim sve teže figure. Poslije me je vidjela ona Mary iz DC-10. ona je tada počela pravi tu grupu i ja sam bio jedan od prvih članova. Mislio sam da tu mogu zbilja napraviti nešto “, rekao je Đole Đogani u jednom intervjuu.

Kako je Đole zablistao u Londonu, pogledajte na 20 sekundi pred kraj snimka:

Facebook Comments
Source :

kurir.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close