(VIDEO) OVO JE PRVA MMA BORBA U HISTORIJI! Sudarili se bokser i džudista, šta mislite tko je pobijedio?

Prva borba Mješovitih borilačkih vještina (MMA) u historiji dogodila se 2. decembra 1963. godine i snimljena je tv kamerama, za historiju…

Tog dana sudarili su se u Solt Lejk Sitiju džudista i rvač Džin le Bel i bokser Majlo Sevidž, koje je spojila opklada u vrijednosti 1.000 dolara.

Naime, bokser Džim Bek je javno tvrdio u medijima da su bokseri najjači sportisti na svetu i da takmičar bilo kojeg drugog borilačkog sporta ne bi imao šansu u ringu. Ponudio je opkladu od 1.000 dolara.

Na nju se javio višestruki džudo šampion Džin le Bel, ali se ispostavilo da se neće boriti protiv Beka, već protiv veoma kvalitetnog boksera Majla Sevidža, koji se prije boksa oprobao pomalo i u drugim borilačkim sportovima.

Meč je potrajao do četvrte runde, kada je džudista Le Bel uhvatio u parteru Sevidža i davljenjem ga prinudio na predaju. Bokser je čak bio u nesvijesti po završetku meča, a spasio ga je upravo Le Bel, pošto je jedini on, pored sudija i ostalih pratilaca meča, znao da ukaže pomoć.

Pošto je ljubimac domaće publike izgubio meč, publika je izazvala nerede, flašama, stolicama je gađala pobjednika, a jedan je čak pokušao da ga ubode nožem dok se povlačio prema svlačionici.

Facebook Comments
Source :

informer.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close