(VIDEO) NIJEMCI DIŽU ZID VEĆI OD BERLINSKOG: Razlog zbog kojeg se ponovno ograđuju je užasavajući

U predgrađu Münchena biće izgrađen zid visok skoro četiri metra veći od nekadašnjeg Berlinskog zida simbola Hladnog rata, kako bi se mještani razdvojili od izbjeglica koje treba da se dosele u novoizgrađeni kamp, pišu njemački mediji.

Lokalno stanovništvo je pokrenulo kampanju za izgradnju zida u mjestu Neuperlah Sud.Zid će biti od kamena, au izbjegličkom kampu će se nalaziti oko 160 izbjegličke djece, koja su do Njemačke stigle bez pratnje. Inače, novi kamp se nalazi samo stotinjak metara od obližnjeg stambenog naselja.

Kritičari navode kako je ovaj zid još jedan dokaz otuđenosti koju glasači osjećaju prema izbjegličkoj politici Angele Merkel.

Dok neki dužnosnici, poput zamjenika predsjednika županije, misle kako je “zid previsok i da je takva propaganda nepotrebna”, stanovnici iz susjednog stambenog naselja su išli na sud kako bi izdejstvovali izgradnju zida.

Jedan od njihovih argumenata je bio strah da će opasti vrijednost njihovih stanova, ukoliko se ne odvoje od izbjegličkog centra, kao i da strahuju zbog buke i ponašanja migranata.

Građenje je skoro završeno, a lokalno stanovništvo kaže da im nije važno kako će zid izgledati, već samo žele biti odvojeni od izbjeglica, koji su se do sada dosta često sukobili s lokalcima iz drugih njemačkih gradova.

Facebook Comments
Source :

kurir.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close