Video: Crash test automobila kojeg mnogi zovu “lijesom na kotačima”

NISSAN sa meksičkog tržišta povlači model Tsuru, jedan od najpopularnijih i najstarijih modela u ponudi, ali i jedan u kojem se često ginulo.

Već su prvi crash testovi na malenom Smartu pokazali kako veličina nije primarna u spašavanju života. Posljednjih godina autoindustrija bilježi drastičan napredak, kako po pitanju konstrukcije samog vozila, tako i kada govorimo o sigurnosnoj opremi. Kako to u praksi izgleda najbolje pokazuje crash test između nove Nissan Sentre, ali i njene prve generacije koja će se još kratko vrijeme nuditi na meksičkom tržištu. Video prikazuje friontalni sudar s 50% zahvaćene površine udara i pri brzini od 64 km/h.

Nissan Tsuru vuče korijene u 1984. godinu, a u više-manje neizmijenjenom izdanju proizvodio se posljednjih 26 godina. Jedna od najjeftinijih limuzina na tamošnjem tržištu stekla je kultni status, a dosegla je prodaju od preko 1,8 milijuna primjeraka.
No, istovremeno se radi o kontroverznom modelu u kojem se proteklih godina itekako ginulo. Tsuro je tako prema statističkim podacima u razdoblju od 2007. do kraja 2012. godine sudjelovao u 334 prometne nezgode i odnio 684 života. I tako svake godine, pa se lako može izračunati da je Tsuru u spomenutih šest godina sudjelovao u pogibiji oko 4.100 ljudi.
Upravo zbog toga reagirao je i Global NCAP tražeći od Nissana da obustavi proizvodnju automobila. Oproštajna serija od 1.000 primjeraka na tržište dolazi u ožujku iduće godine, a cijena je oko 7.500 USD.
Facebook Comments
Source :

index.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close