Velika rasprava na internetu: Jesmo li Nutellu čitavo vrijeme jeli pogrešno?

AMERIČKA agencija za hranu i lijekove (FDA) raspravlja o tome što je zapravo Nutella. Je li to desertni preljev, namaz ili nešto treće?

U debatu su odlučili uključiti i javnost pa su na internetu objavili dokument koji svi mogu komentirati i objasniti što je prema njima Nutella. Prema kategorizaciji agencije iz 1993. godine, Nutella je desertni preljev, no proizvođači Nutelle se tome protive i tvrde da bi Nutella trebala biti u istoj kategoriji kao namazi poput primjerice marmelade.

Nutella je svrstana u desertni preljev nakon što je istraživanje koje je provela FDA pokazalo da velik broj Amerikanaca Nutellu jede kao preljev na sladoledu.

Zato je proizvođač Nutelle, Ferrero, 2012. godine napravio istraživanje koje je pokazalo da 74% ispitanika Nutellu jede kao namaz, na kruhu ili tostu. 6% je reklo da je jede samu, a 5% je kao odgovor odabralo “nešto drugo”.

Ako bi se Nutella “prekvalificirala” u namaz, onda bi to utjecalo na preporučeni dnevni unos te omiljene slastice. “Anketa” u kojoj javnost može davati svoje mišljenje o tome što je Nutella traje do 3. siječnja, piše Independent.

Facebook Comments
Source :

index.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close