UPOZORENJE !! Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Balkan mogu očekivati ​​…

Popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna izdala je upozorenje koje se za razdoblje od 05. – 2016/10/11. godine odnosi na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Balkan. Očekuju se obilne padavine i jak vjetar.

Evo što stoji u toj prognozi:

– U ovom razdoblju pod utjecajem velikog ciklonalnog polja stacioniranog nad zapadnim Sredozemljem, zapadom i sjeverozapadom kontinenta, očekuje nas nestabilno vrijeme.

Pritom se u prednjoj toplijoj južnoj i jugozapadnoj struji očekuje dotok vrlo vlažnog i nestabilnog zraka.

U ovakvim okolnostima svakako treba upozoriti da područje Jadrana, Hercegovine, zapadne, jugozapadne i dio središnje Bosne, zatim Crne Gore, Albanije, Makedonije, jug Srbije i Kosovo čeka obilnija kiša.

Ponegdje su moguće lokalne poplave uzrokovane obilnim kišama, Također je lokalno moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme.

Tijekom vikenda i početka idućeg tjedna mogli bi se formirati prilike za jak ponegdje i olujni južni i jugozapadni vjetar. Također treba očekivati i pojavu plime uz obalu Jadrana.

Nestabilno vrijeme uz zahlađenje nastavilo bi se vjerovatno i od 9. do 15.11. Uz mogućnost za snijeg prvo u gorju, zatim bi se ponegdje ponajprije u Bosni, kopnu Hrvatske (posebno Gorski kotar i Lika) i Srbiji snježna granica mogla spustiti i niže …

Izvor: doznajemo.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close