TEHNOLOŠKO ČUDO: Ruski radari će locirati mete i kroz najdeblje ZIDOVE (VIDEO)

Federalna služba ruske vojske nacionalne garde dobiće jedinstvene prenosive radare uz pomoć kojih će moći lociraju ljude čak i kroz debele zidove .

Ova visoko-tehnološka naprava će omogućiti pronalaženje terorista , ne samo u zgradama već iu podzemnim tunelima – kaže za Sputnjik Igor Vedenjejev voditelj projekta, glavni inženjer ruske tvrtke “Geoteks logis”.

Ruske specijalne službe će moći nađu i lociraju živa bića čak i ako se nalaze iza višeslojnih građevinskih pregrada ili iza nekoliko zidova jer osnovnog režima rada, radari imaju i dodatni pomoćni pribor za skeniranje tla i površine u potrazi za minama i eksplozivnim napravama.

– Mi pravimo čitavu seriju radara, a ovaj RO-900 će biti najmobilniji. Predviđeno je da može ga nosi i njime rukuje pojedinac. Teži oko 800 grama, a njegovi valovi mogu prodrijeti kroz zid ili pregradu debljine od 40 centimetara i da “dobace ‘11 metara” – objašnjava Vedenjejev.

Prema riječima inženjera, cijena uređaja još nije definirana, ali se njihovi aparati već masovno proizvode i za njih postoji veliko interesovanje iz inozemstva.

– Naravno, mi se ne bavimo čudima, princip prostiranja radarskih valova je svuda isti i poznat je fizičarima diljem svijeta, stoga i znanstvenici u drugim državama također rade na uređajima ovog tipa. Znamo da postoje slični radari u SAD, Velikoj Britaniji i Izraelu. Naša prednost je to što radar koji proizvodimo može “vidi” dublje “ – kaže Vedenjejev.

Facebook Comments
Source :

Telegraf.rs, Sputnjik

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close