ŠTO SVE MOŽETE URADITI SA SODOM BIKARBONOM

Za sodu bikarbonu kažu da je najkorisniji proizvod koji možete imati u svom domu …

Soda bikarborana ili natrij bikarbonat je zaista nevjerojatna supstanca. Ne samo što ima vrlo rasprostranjenu primjenu, ona je vrlo dobra za okoliš. Mi smo zbog toga odlučili vam pokažemo što sve s njom možete uraditi. Sigurni smo da ćete biti iznenađeni.

1. Odličan dodatak za pranje rublja

Razmutite malo sode bikarbone u čaši vode i dodajte u vašu perilicu. Ona će pomoći da se vaš rublje bolje opere, da omekša i da blista. Soda također skida tvrde mrlje poput mrlje od tinte, ulja, vina i voća.

2. Najbolji prijatelj u kuhinji

Pošto je prirodni prah za čišćenje, sodu bikarbonu možete koristiti kao pomoć pri čišćenju kuhinje i vašeg radnog prostora. Soda će uspjeti odmasti pećnice, štednjake i tave i da skine i najdeblje slojeve ulja. Ako vaš detrdžent nije dovoljno jak, pomozite mu sa malo sode bikarbone.

3. Pomoć pri čišćenju kuće

Ako tražite sredstvo za čišćenje koje će moći koristiti u široj primjeni, onda je soda bikarbona stvar za vas. Uz njenu pomoć moćićete očistiti srebro i nakit, drveni namještaj, staklo i kristale, tenisice i cipele, plišane igračke.

4. Eliminira neugodne mirise

Ako imate problema s neugodnim mirisima u vašem domu i okruženju, soda vam može pomoći. Ona neutralizira neugodne mirise vaših tenisica, pomaže očistiti vaše ruke, neutralizira urin psa i mačaka, izlaci miris iz starih dušega, ukljanja ustajali miris.

5. Dobra je u borbi protiv bolesti

Soda bikarbona vam može pomoći u borbi protiv nekih od najčešćih bolesti. Ona pobjeđuje zatvor, pomaže sa plinovima, smanjuje iritaciju opeklina i Otpusavam nos.

6. Čuva vaše zube

Soda bikarbona je korisna koliko i vaša pasta za zube kada je riječ o vašim zubima. Ona sprječava karijez i eliminira neugodne mrise. Također pomaže u izbjeljivanju i čišćenju vaših zuba.

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close