Šta to kriju od nas? Bogataši se masovno spremaju za APOKALIPSU!

Svjetske elite ne gledaju vedro u budućnost i mnogi se pripremaju za globalnu krizu magnitude čak i globalnog rata, trećeg svjetskog, možda i nuklearnog.

Ono što zaista pokazuje da svijet pleše po ivici i da su jako zabrinuti i oni ljudi koji su u ovom i ovakvom svijetu važni i moćni, koji dobro razumeju kako funkcioniše ova civilizacija i šta se u njoj događa, jeste u prvom redu naglo oduševljenje elita za Novi Zeland. U januaru je Njujorker citirao Stiva Hofmana, suosnivača i direktora Redita. “Novi Zeland je postao kodno ime za pripremanje za apokalipsu među facama iz silikonske doline”, rekao je.

Osim toga, on je još 2015. otišao na lasersku korekciju vida svojih plavih očiju. Lako za to samo po sebi, ali nije lako za njegovo objašnjenje da je to učinio zato što u slučaju apokalipse, trećeg svjetskog, takvih stvari, ne bi mogao da pronađe kontaktna sočiva. Ako se i za njega može reći da je tek frik, masovna oduševljenost bogataša za Novi Zeland i tamošnje nekretnine zaista je činjenica.

Džejm Kamerun je tamo kupio svoj komad svijeta još nakon što je snimio “Avatar”, dovoljno rano da se motiv objasni prvenstveno oduševljenjem ljepotom tog južnopacifičkog ostrva.

Antonio Garcija Martinez, 40-godišnji bivši menadžer Facebooka, trenutno nastanjen u San Francisku, na ostrvu uz severni kraj američke zapadne obale počeo je hitno da sređuje imanje iz obnovljivih izvora odmah nakon što je u trku za američkog predsednika ušao Donald Trump.

Nadalje, u januaru 2015. reagovao je Robert A. Džonson, čovjek koji je rasturio i MIT i Prinston, koji je odradio lijep staž na Kapitolu. On je prije dvije godine na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu javno rekao, da zna “šefove fondova širom svijeta koji kupuju piste i farme na mjestima poput Novog Zelanda jer smatraju da im je potrebno sklonište” za slučaj najgoreg.

Džonson je tada jako napadao “25 najbogatijih menadžera fondova u SAD koji zajedno zarađuju više od svih teta i čika u vrtićima”.

Danas novozelandski mediji otvoreno pišu o talasu useljavanja evropskih, američkih i australijskih bogataša. Sada se pokazuje da trend koji je stidljivo započeo 2008, danas samo jača.

Bogate najviše zanima Novi Zeland, potom Čile, slična mjesta, i to ne odmah uz more, nego na nadmorskoj visini od nekoliko metara iznad nivoa mora, što ukazuje na bojazan od klimatskih promjena. Mnogi navode da im ne pada na kraj pameti da čekaju na evakuaciju.

Izvor:Express.hr

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close