SPAVATE U HLADNOJ ILI TOPLOJ SOBI? Evo što je bolje!

Svima je potreban dug i miran san, bez obzira da li volimo da spavamo u zamračenoj sobi, sobi hladnoj kao led ili da se prekrijemo jorganom čak i kad je ljeto na vrhuncu.

Prema mnogim istraživanjima, tijelo i metabolizam će biti zdraviji ako je temperatura sobe u kojoj se spava ipak niža.

Studije su pokazale da spavanje u hladnim prostorijama može poboljšati vaš metabolizam.Iako se ne krećete mnogo, vaše tijelo sagorijeva kalorije čak i dok spavate.

San je najbolji lijek za tijelo, što više i bolje spavate, to više melatonina naše tijelo proizvodi.Kada je hladno, mi ljepše spavamo. Dakle, smanjite temperaturu u vašoj spavaćoj sobi prije nego što legnete, i ustanite odmorni.

Najzdravije je pokriti tijelo prekrivačima, a ostaviti samo glavu otkrivenu. Dok cijela dužina vašeg tijela ostaje topla, glava ostaje hladna, što osigurava jednaku tjelesnu temperaturu.
Neke studije su pokazale da su simptomi bolesti poput apneje i fibromialgije smanjeni kada spavate u hladnoj sobi.

Temperatura tijela se prirodno smanjuje kada spavamo. Zato je normalno da nam je hladno kada se probudimo tijekom noći, čak i tijekom ljeta. Ukoliko spavate u hladnoj sobi, vaša temperatura tijela će brze spasti i lakše ćete zaspati.

Ukoliko spavate u pidžami, nemojte obući donji dio. Ukoliko spavate s dugim rukavima, probajte spavati u majici. U svakom slučaju, ne bi trebalo da se obučete slojevito.

Izvor: podijeli.link

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close