SERGEJ JE IZGUBIO RUKU KADA JE NJEGOV SIN BIO MALI: Dječak je odrastao, napravio mu novu i pokazao drugima kako to da urade (VIDEO)

Sergej Galcev iz Bjelorusije ostao je bez desne podlaktice kad je njegov sin bio mali: dječak je u međuvremenu odrastao, postao inženjer i ocu napravio protezu koja mu skoro u potpunosti zamjenjuje ruku.

Samom sebi napravio bioničku ruku da ne bi ostao bez posla!

To što je njegov tata teško ozlijedio ruku kad je on imao samo četiri godine, vjerojatno je utjecalo na odabir njegovog budućeg poziva.

Dječak je postao znanstvenik koji umije da napravi razne stvari, pa je tako sa jednim kolegom, u podrumu svoje kuće, za svog oca izumio i izradio protetičku ruku.

Unutar ruke napravljene od posebnog materijala nalazi se mehanizam koji omogućuje da se šaka otvara i zatvara . Iako njegova ruka nema senzore kakve imaju već postojeće proteze tog tipa, Sergej može raditi gotovo sve: sječe drva ili kosi travu.

Izrada ove proteze je i mnogo jeftinija od nekih drugih, pa je uz video o njoj, Sergejev sin na internet postavio i korisnički kako i drugi inženjeri mogu stvoriti .

Pogledajte video:


Izvor: telegraf.rs

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close