Recept za najmekše uštipke od kojih ćete polizati prste + jeftino za savršen obrok!

Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako napraviti uštipke koji “ne piju” ulje.

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mlijeka
  • 4 jaja
  • 12 žlica bijelog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 dl ulja

1. Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomiješajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmiješajte pa jajima s kiselim mlijekom postupno, dodajte brašno i to žlicu po žlicu i prašak za pecivo.

Ostavite stajati oko deset minuta i promiješajte.

2. Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tavi. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi “napili” ulja.

3. Žlicom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U spremniku ne smije biti “gužva” kako se ne bi snizila temperatura ulja.

(Super žena)

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close