Popaj živi na Malti i ima svoje selo. Cijeli svijet pohrlio na otok da upozna svog omiljenog junaka (FOTO) (VIDEO)

U prekrasnom zaljevu Ankor, na sjeverozapadu Malte nalazi se jedna od omiljenih skrivenih atrakcija Mediterana – Popajevu naselje, mjesto u kojem živi čuveni junak iz crtanog filma.

Ova činjenica je istina samo u mašti, ali je turisti obožavaju. Naročito sada kad je u cijeloj Europi zahladnjelo, a ugodne temperature zadržale se baš na Malti.

Foto: Privatna arhivaFoto: Privatna arhiva

Popajevu naselje napravljeno je za potrebe snimanja filma o čuvenom junaku, a danas ovo simpatično mjesto predstavlja jednu od omijenih atrakcija Malte i muzej na otvorenom.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kada je završeno snimanje, filmske ekipe su samo napustile naselje, ostavljajući cijeli set iza sebe.

Vidjevši ovo, kreativni mještani su dodatno uredili naselje, pretvorili ga u zabavni park, unajmili glumce i tako privukli turiste iz cijelog svijeta koji žele uživati u okruženju svog omiljenog crtanog lika iz djetinjstva.

– Moj prvi dojam je bio fantastičan, jer su poslije 36 godina od snimanja filma svi zaboravili ovo naselje. Jednostavno snimili i otišli. Maltežani su od tog sela napravili turističku atrakciju, ali nažalost, minimalno ulažu u obnovu i održavanje svih objekata. Duh Popajevog sela još živi, ali svakako može biti još zivopisnije – kaže Srpkinja Aleksandra Marinković koja već neko vrijeme živi i radi na Malti.

U selu se nalazi 19 autentičnih kućica, muzeji, igraonice, plaža. Zanimljivo je da je za građu ovih kućica korišten materijal iz Nizozemske, jer na Malti nema šuma.

Iako film o čuvenom mornaru nije doživio veći komercijalni uspjeh, Malta je dobila vrlo atraktivnu lokaciju za odličnu obiteljsku zabavu.

Posebnu atrakciju čine vjenčanja koja se organiziraju u kompleksu. U restoranima se izborniku nalaze i neizostavni specijaliteti sa Španac, au centru sela je i kino koji prikazuje crtane filmove o Popaju. A i omiljeni suvenir sela je, naravno, konzerva špinata s likom Popaja.

U Popajevu selu danas možete ići na lutkarske predstave, posjetiti muzej, kino, a možete čak i glumiti u vlastitom filmu i ponijeti ga kući.

(Jasmina Stakić)

Izvor: telegraf.rs

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close