Pomogao je da se uhvati SERIJSKI UBOJICA prije više od 30 godina, a onda se GORKO POKAJAO (VIDEO)

Davne 1985. godine, 25. kolovoza kad je James Romero imao 13 godina , nije mogao spavati pa je otišao do kamp kućice u kojoj su bili njegovi roditelji pokupiti jastuk, a nije ni sanjao da će promijeniti svijet.

Tražio je jastuk i čuo neki čudni zvuk, pa je otišao do garaže da vidi o čemu se radi. Tada je vidio muškarca kako prolazi baš blizu njega . Sakrio se iza automobila svojih roditelja, a kad je pomislio da je taj čovjek otišao brzo je otrčao u kuću.

Međutim, tad je kroz prozor vidio da taj muškarac stoji pored kuće.  Pomislio je da ga je ovaj video, preplašio se i rekao roditeljima koji su momentalno pozvali policiju.

Policajcima nije trebalo dugo da shvate da je u pitanju “Noćna uhoda” i da je stigao do vijeh u Kaliforniji.

Srećom, James je vidio muškarca kako ulazi u auto i dok je odlazio uspio je zapamtiti više brojeva s njegove tablice.

Uz njegovu pomoć, policajci su otkrili da je serijski ubojicaRichard Ramirez i uspjeli su ga uhvate nekoliko dana kasnije .

Iako Jamesa Romera više od 30 godina često slave kao heroja, on priznaje da se dešava da poželi da nikada nije preživio to užasno iskustvo.

Pogrešno je kriviti ga zbog toga što se tako osjeća jer je sigurno bilo grozno preživjeti taj susret s ubojicom, a kasnije i prijetnje pred samo suđenje. On je definitivno jedan hrabar mladi čovjek.

Snimak gdje James govori o svom iskustvu pogledajte ovdje :

Facebook Comments
Source :

Telegraf.rs, viralnova.com

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close