POGLEDAJTE SPEKTAJULARAN SNIMAK, KOLIKA SE ZAPRAVO SILA, SPREMA DA UDARI NA MOSUL! (VIDEO)

Borci Islamske država se povlače iz grada pazeći da ništa vrijedno ne ostave, pa ne samo da ubijaju ljude i uništavaju spomenike, već i “odnose” vladine zgrade, pale naftne bušotine, rafinerije i crpne stanice, dovodeći oslobođene krajeve oko Mosula do ruba ekološke katastrofe .

U nedjelju, sedmog dana ofanzive, kurdske Pešmerge napredovale su prema Mosulu, a došli su 9 kilometara od periferije grada. Tijekom operacije, Kurdi su objavili da su preuzeli kontrolu nad “značajnim dijelom” autoceste, blokirajući osam sela i ubivši na desetine boraca Islamske države.

U međuvremenu, iračka vojska uz potporu kurdskih snaga opkolila je grad u Basika, u blizini vojne baze u kojoj turska vojska ima oko 2.000 “vojnih savjetnika”, kao i 25 tenkova i 150 vojnika.

Unatoč ponovljenim upozorenjima iračke vlade da Turska povuče svoje snage, turska vojska je priopćila da je također sudjelovala u napadu na Basika.

 

“Pešmerge su mobilizirane za čišćenje Basika regije od džihadista ID-a.

Oni su zatražili pomoć naših vojnika iz baze Basika i mi im pomažemo artiljerijskom vatrom “, izjavio je turski premijer Binali Yildirim.

U međuvremenu, u zapadnom Iraku, teroristi ID-a napali su grad RUTB, a napad je počeo s tri udara samoubilačkim vozilima.

 

POGLEDAJTE SPEKTAJULARAN SNIMAK, KOLIKA SE ZAPRAVO SILA, SPREMA DA UDARI NA MOSUL!  (VIDEO)

Izvor: exyugoslavija.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close