PET jednostavnih načina kako da izbjegnete zimsko debljanje

1. Odaberite zdravu utješnu hranu

Odmah da razjasnimo – Nekad će vam se jesti “loša” hrana i nema ničega loše u tome da se s vremena na vrijeme počastite njome, ali nemojte pretjerujete. Veći dio vremena pokušajte se ipak utješite, kada je to potrebno, zdravim grickalicama, kao što su na primjer pržena mrkva, čips od kelja, kokice, orašasti plodovi itd.

2. Umirite svoje tijelo grijanim obrocima

Zima je izvor stresa za vaše tijelo pa je jako važno da održavate njegovu temperaturu stabilnom. Opskrbljuje ga zdravim juhama i varivima s puno zelenog lisnatog povrća, luka i bijelog luka. U svoju prehranu ubacite i mahunarke, ljute papričice, đumbir te biljne čajeve.

3. Začinite malo stvari

Začinite svoje žitarice, zobene pahuljice, jogurte i slično dodacima poput cimeta, muškatnih oraščića, oraha, badema, kokosovim ili Makovim mrvicama i slično, kako bi vam bilo bar malo lakše odreći se onih manje zdravih sastojaka.

4. Jedite prije nego što krenete iz kuće

S obzirom na to da je pred nama sezona zabava, potrudite se da pojedete nešto pola sata ili sat prije izlaska. Prije svega mislimo na hranu bogatu proteinima i dobrim mastima.Najgore što možete učiniti jest da krenute u provod kada ste gladni, jer ćete tada pojesti bilo što, čitaj najmasniji hamburger u gradu, piše “Ljepota i zdravlje” …

5. Ali, ako ne stignete …

Potrudite se da u torbici ili autu uvijek imate paketić orašastih plodova, koji će vas ispuniti te spriječiti od “napadanja” bilo kakve hrane, čim je ugledate. Također, kada pijete, potrudite se da između svake čaše popijete i čašu vode.

Izvor: haber.ba
Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close