Perhana ubili droga i alkohol – VIDEO

Sarajevskog glumca Davora Dujmovića najviše pamtimo po ulozi Perhana u filmu “Dom za vješanje”, a njegova blistava karijera završila se tragično zbog heroina, alkohola i burnog života.

Njegov talent otkrio je slučajno Emir Kusturica u Sarajevu, u jednom restoranu. Kustin asistent je pitao Davorovog oca da li može sudjelovati u audiciji za “Oca na službenom putu”. On je to prihvatio, a na probnom snimanju se pokazalo da je savršen za ulogu. Sa nepunih 18 godina Davor je postao glavni glumac u “Domu za vješanje”, poslije kojega je proglašen za jednog od pet najboljih glumaca u Europi. Usporedili su ga s Dastinom Hofmanom, ali se početkom devedesetih navukao na drogu. Nekoliko puta je pokušao da se liječi, ali bezuspješno.
– Ono što donosi heroin ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo “ja sam mali pa sam radoznali”, ali radoznalost se u ovom slučaju plaća ovisnošću – pričao je tada glumac.

Rat je Davora zatekao u Sarajevu. Razočaran odlazi u Beograd. Tamo je snimio još nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji “Podzemlje”. Zatim se preselio u Sloveniju, i to kod djevojke s kojom je živio posljednjih mjeseci svog života. Borio se s depresijom i alkoholom, a život i muke odlučio je sebi skratiti u tridesetoj samoubojstvom u Novom Mestu.

 

 

Perhana ubili droga i alkohol - VIDEO

Izvor: revolucijainfo.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close