Ovo su gradovi koji vam plaćaju da živite u njima- Da odete danas i da odmah dobijete novac države!

Evo gradova u koje možete ići danas i dobiti novac od države

Možda vam ideja o tome da vam netko da novac samo da bi živjeli u određenom gradu zvuči nestvarno, ali to se zaista događa diljem Amerike. I to uopće nije takva rijetkost kao što možda mislite, piše 24sata.rs.

Evo gradova u koje možete otići danas i dobiti novac od države.

Detroit

Detroit je proteklih nekoliko desetljeća bio u prilično teškoj situaciji, tako da danas u okolici grada možete vidjeti potpuno napuštene krajeve. Kako bi se izborili sa tim, čelnici ovog grada su pokrenuli “Challenge Detroit”, program koji potiče mlade, obrazovane i sposobne ljude da dođu u ovaj grad da žive. Program plaća odabranim kandidatima da se presele u Detroit i da rade i stječu kontakte.

ChattanoogaChattanooga je grad u američkoj saveznoj državi Tennessee, i ubrzano postaje pravo mjesto za sve prave štrebere koji su željni promjene mjesta stanovanja. Ovaj grad je nedavno dobio nadimak GigCiti, što znači da u Chattanooga svaki građanin ima pristup vi-fi internetu brzine gigabajt po sekundi.

Oni su zato osmislili program GeekMove koji bi trebao financijski pomaže mladim kompjuterskim genijalcima koji su voljni da se presele i rade tamo.

Niagara Falls

I dok je većini ljudi jedna od stvari na “to do” listi prije nego umru da vide Nijagarine vodopade, tamošnje vlasti na svaki način pokušavaju privući mlado stanovništvo. Zato vam oni nude poticaj od 7.000 dolara za otplatu studentskog kredita ako ste voljni otići živjeti tamo. Bitno je samo da ste tek završili studije, a program koji se ovim bavi je Live NF. Vlasti žele od središta grada naprave idealno mjesto za mlade i urbane ljude.

 

Harmony

Malli grad u Minnesoti nudi do 12.000 eura svakome koje je spreman doći tu i sagraditi kuću! Naime, svjesni toga da većina kuća koje su na prodaju zahtjevaju dosta ulaganja novca i popravaka, oni su osmislili ovaj poticaj za ljude koji žele da se presele. Akcija traje već nekoliko godina, bez laži i prijevare.

Skoro bilo gdje u Kansasu

Država Kansas je spremna platiti ljudima da dođu, žive i rade tu. Od 105 dijelova ove države, 77 pruža financijsku pomoć novim stanovnicima. Ovdje možete pogledati koje su sve olakšice moguće, au zavisnosti od toga za koji dio države se odlučite možete dobiti i do 15.000 dolara za otplatu studentskog kredita, ili biti oslobođeni od plaćanja poreza punih pet godina.

 

Bilo gdje na Aljasci

Ako nemate problem s hladnoćom, možda je ovaj program, koji je ujedno i najpoznatiji diljem svijeta, prava stvar za vas. Naime, Aljaska plaća ljudima koji stalno žive tu. Naravno, da bi dobili novac, prvo morate dokazati da ste se preselili za stalno. A kada to učinite, možete očekivati i do 18.000 dolara. Svake godine. Bespovratno.

Saskatchevan

U želji da privuče što više mladih intelektualaca, ova kanadska pokrajina nudi 20.000 kanadskih dolara mladim ljudima iz Kanade, ali i imigrantima, kako bi došli, živjeli i radili tamo najmanje sedam godina. Bitno je samo da ste nedavno završili fakultet (nakon 2006. godine) i da ste spremni da se suočite s kanadskom zimom.

(24sata.rs)

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close