Ova Srpkinja će svoje bebe prikazati na izložbi u Francuskoj. Da, dobro ste pročitali (FOTO) (VIDEO)

Irena Petrović (43), jedina Srpkinja u svijetu koja oživljava lutke, odnosno pravi ih tako da između njih i beba nema nikakva razlika, prvi put će sudjelovati na izložbi gdje će se predstaviti sa svojim umjetničkim djelima.

Izložba takozvanih reborn lutaka pod nazivom “Bila jedna vila” biće održana 5. i 6. studenog ove godine na sjeveru Francuske, u gradu Thiant.

Irena za Telegraf kaže da je zbog sudjelovanja na ovoj postavci vrlo uzbuđena, i da je konstantno drma pozitivna trema.

Mislila sam da nikada neću izlagati – kaže naša sugovornica, inače rođena Obrenovčanka, koja je 2004. godine napustila Obrenovac.

Foto: Privatna arhivaFoto: Privatna arhiva

Danas živi u Francuskoj, u Zemon. Upravo tamo, prije više od tri godine počela je pravi lutke za kojima vlada prava pomama.

Novac od ulaznica s izložbe bit će proslijeđen Udruženju za borbu protiv multipleskleroze – rekla je Irena Petrović za Telegraph u jeku priprema za predstojeću postavku.

Foto: Privatna arhivaFoto: Privatna arhiva

Naša sugovornica je imala samo 12 godina, kada je svojoj ćelavoj lutki, zalijepila kosu. Tada je, međutim, maštala da bude liječnik, ali je postala muški frizer da bi tek prije tri i nešto godine počela se “bakće” sa lutkama. Bilo joj je dovoljno da vidi jednu lutku izrađenu u riborning tehnici.

Vrlo brzo je počeka da pravu lutke koje imaju “pravu” proređenu kosu novorođenčadi, krmeljive oči, smežuranu Bebec kožu, Bebec guzu, ručice … Mjesečno, takvih napravi dvije.

Foto: Privatna arhivaFoto: Privatna arhiva

Za jednu je potrebno dva tjedna. Za bojanje je potrebno 20 sati, za ušivanje kose do 40, a za gotovu lutku do 80 sati rada – navodi ova umjetnica.

Foto: Privatna arhivaFoto: Privatna arhiva

Otkako se bavi ovim hobijem, Irena Petrović se sretala s mnogim negativnim komentarima, šokiranim i nerazumnim stavovima ljudi. Naime, ove lutke se uspoređuju s mrtvim ili prepariranim bebama. Unatoč tome, ona i nastavlja da se bavi ovim hobijem koji jako voli i koji je ispunjava .

Pogledajte kako Irena pravi lutke:

Redakcija Telegrafa joj želi puno sreće na predstojećoj izložbi! 

 

Izvor: zabavno24h.org

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close