Ova operacija najpopularnija je među muškarcima

Sve više muškaraca odlučuje se na plastične operacije, ali stručnjaci upozoravaju i na neke zabrinjavajuće trendove

Nekad je vladalo mišljenje da muškarci ne idu na estetske operacije i da bilo kakav beauty tretman nije za njih. Međutim, činjenice govore da se sve više muškaraca odlučuje na odlazak “pod nož”. Od 2000. godine, broj muškaraca s estetskom operacijom povećao se za više od 100 posto, stoji u izvještaju Britanskog udruženja estetskih plastičnih kirurga.

(VIDEO) OVA ŽENA IMA 71. GODINU! Svi je prozivaju da je pretjerala s plastičnim operacijama

Samo u prošloj godini, više od 4.000 Britanaca odlučilo se na posjet kirurgu, ali to su samo procjene zato što još uvijek postoje neki liječnici koji nisu dio profesionalnog udruženja.

Najveći rast u popularnosti među muškarcima dobila je operacija smanjenja grudi, piše britanski Independent. Najzaslužniji za strelovit rast popularnosti je Paul Levick, kirurg koji je osmislio način uklanjanja tkiva iz grudi kroz sitne rane ispod pazuha koje gotovo ne ostavljaju ožiljke.

Među muškarcima i dalje je najpopularnija operacija nosa ili rinoplastija. Kod žena je to dosta jednostavna operacija, ali kod muškaraca je to problem zato što imaju deblju i masniju kožu nosa.

Sve manje muškaraca odlučuje se na podizanje lica, slavni facelift, zato što može ostaviti jasno vidljive ožiljke. S druge strane, operacije očnih vjeđa ili blefaroplastika, sve je popularnija među muškarcima. Tijekom operacije, kirurg odreže dio kože s gornje vjeđe i izvuče dio masti te zatvori ranu u jednom šavu. Ožiljci su praktički nevidljivi već nakon kratkog vremena.

Blefaroplastika daleko je najpopularnija operacija među starijim muškarcima, rame uz rame s operacijam uklanjanja viška kože ispod vrata.

Ugledni profesor estetske kirurgije Jim Frame upozorava da bi trenutačna epidemija pretilosti što potresa Veliku Britaniju mogla imati i velik utjecaj na budućnost plastične kirurgije. Pretilim muškarcima nakon gubitka težine ostaje puno kože koja samo visi. Višak kože na području abdomena, prepona i unutrašnjosti bedara može dovesti do velikih problema kao što je gljivični osip ili sitne ranice.

Profesor Frame napominje i veliki gubitak težine može dovesti do doista neobičnih plastičnih operacija. “Gubitak težine uvijek rezultira gubitkom mase u stražnjici.Neki muškarci odlučuju se na ugradnju implantata ili prebacivanje masti s nekog drugog dijela tijela kako bi mogli držati hlače oko struka”, priča Frame.

Facebook Comments
Source :

express.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close