Otac mu je ubrizgao HIV-om zaraženu krv kad je bio beba, a danas je zdrav kao dren

Amerikanac Brryan Jackson bio je malo dijete kada mu je otac ubrizgao punu injekciju krvi zaražene HIV-om kako ne bi morao plaćati alimentaciju. Dijagnosticiran mu je AIDS i nitko nije mislio da će preživjeti. Danas, 24 godine poslije, kaže da je zdrav kao dren, iako i dalje ima AIDS, piše BBC.

– Trenutačno imam natprosječnu količinu T-limfocita. To znači da praktički nema šanse da prenesem virus. Nekad sam pio 23 pilule na dan, a sada pijem jednu. Ne znam što sam radio, ali status HIV-a mi je “ne može se detektirati” – kaže Jackson.

Sve je počelo 1991. godine, kada je njegova majka zatrudnjela s Bryanom Stewartom .Novopečeni otac u početku je bio vrlo uzbuđen, ali sve se, kaže Brryan, promijenilo kada se vratio iz Operacije Pustinjska oluja u Saudijskoj Arabiji. Počeo je demantirati da je Brryan njegovo dijete, tražio je ispitivanja DNK, a majku svog djeteta verbalno je i fizički napadao. Nakon što ga je ostavila, nije htio plaćati alimentaciju.

– Govorio je stvari poput: “Tvoje dijete neće doživjeti petu godinu ‘- priča Brryan Jackson.

Stewart se zaposlio kao ispitivač krvi u laboratorij te je potajno počeo nositi uzorke zaražene krvi doma. Kada se 11-mjesečni Jackson razbolio, majka je pozvala Stewarta iako tada već nisu bili u kontaktu. Stewart je došao posjetiti dijete u bolnicu te mu je, kad su ostali nasamo, ubrizgao zaraženu krv.

– Nadao se da ću umrijeti kako ne bi morao plaćati alimentaciju – kaže Jackson.

Jacksonu se zdravlje strašno pogoršalo, a liječnici isprva nisu znali u čemu je problem.Kada su napokon shvatili da je riječ o HIV-u, mislili su da neće preživjeti.

– Htjeli su da imam što je više moguće normalan život. Dali su mi pet mjeseci života i poslali me kući – priča Brryan.

Liječenje se ipak nastavilo i dječaku se nakon nekog vremena zdravlje počelo popravljati.Kao malo dijete nije bio svjestan stigme povezane s njegovom bolešću. U školi ga nisu htjeli, a druga djeca zvala su ga “dečko s AIDS-om” i “gay dečko”.

 Unatoč strahotama koje mu je otac prouzročio, čitajući Bibliju kao 13-godišnjak pronašao je vjeru, što mu je omogućilo da mu oprosti.

– Oprost nije jednostavan, ali ne želim se spuštati na njegovu razinu – kaže Brryan, koji se sada trudi da njegov otac ostane iza rešetaka zatvora u Missouriju što je dulje moguće. U srpnju je obaviješten da je njegovu ocu na temelju njegova iskaza onemogućeno puštanje još pet godina. Stewart je svoje poteze pokušao pripisati PTSP-u koji je navodno zaradio u Saudijskoj Arabiji, ali Brryan to odbacuje tvrdeći da je njegov otac bio rezervist te da se nikad zapravo nije borio.

Brryan danas nakon svega i sam želi biti otac.

– Mislim da je to jedna od onih stvari koja mi je zapisana – kaže.

Izvor: dalsivalter.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close