Osvanula snimka obračuna pripadnika mafijaških klanova u Beogradu

Darko Ristić Meda (28), jedan od najbližih prijatelja nedavno ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), poznatog po nadimku Sale Mutavi, pretukao je u veljači 2015. godine pripadnika mafijaškog klana Amerika Zorana Jakšića (55) na ulazu u jedan beogradski noćni klub, pišu srpski mediji donoseći pritom ekskluzivne snimke tog incidenta.

Na jednoj od snimki vidi se da je skupina huligana predvođena Stankovićem bila u sukobu s mafijaškim klanom koji se bavi krijumčarenjem droge iz Južne Amerike u Europu.

Ristić je bio zajedno s ekipom koja je u travnju ove godine pred kamerama teško premlatila direktora beogradskog Partizana Miloša Vazuru. Veljko Belivuk zvani Nevolja i Darko Ristić Meda osuđeni su na 22 mjeseca zatvora zbog napada na Vazuru. Ristić je bio u automobilu u kojem je nedavno izrešetan njegov prijatelj Sale Mutavi.

Osvanula snimka obračuna pripadnika mafijaških klanova u Beogradu
Veljko Belivuk zvani Nevolja i Darko Ristić MedaNa snimci se vidi Jakšić koji odjeven u bijelu jaknu ulazi u noćni kliub s nekoliko muškaraca.Nakon kratkog razgovora Darko Ristić (odjeven u crnu jaknu) ga iznenada udara šakom u glavu, a Jakšić pada na pod. Potom ga cipelari dok ovaj leži na zemlji, a zatim nastaje opći kaos i tučnjava između članova dviju skupina.

Ristić nastavlja brutalno mlatiti Jakšića, koji sve vrijeme leži na podu, kao i njegove prijatelje sljedećih nekoliko minuta.

Nakon toga, Ristić se vraća u klub, a Jakšić ga napušta zajedno sa svojim ljudima. Zasad nema informacija što je bio povod tučnjave niti je li ovo jedini incident između Stankovićeve i Jakšićeve ekipe, no iz snimke je jasno da je Jakšić, za kojim je bila raspisana potjernica, tajno boravio u Beogradu početkom 2015. godine. Godinu i pol dana nakon ovog incidenta, drugi čovjek ozloglašenog narkoklana uhićen je u Peruu. Ostaje nejasno kako se ondje našao s obzirom da je u studenom 2013. u Italiji osuđen na deset godina zatvora.

Jakšić je uhićen u lipnju u akciji tamošnje policije i američke DEA-e. Talijanski list La Repubblica naveo je tada da je osumnjičeni u poslovanju koristio čak 46 lažnih identiteta i 10 različitih putovnica. To možda i objašnjava kako se našao u Srbiji dok su za njim tragale policija nekoliko zemalja. On se u Peruu sumnjiči za krijumčarenje kokaina, iznude, otmice, ali i da je vodio skupinu koja je imala plaćene ubojice. Klan Amerika slovi za jednog od najkrvoločnijih na ovim prostorima i povezuje se s brojnim likvidacijama i trgovinom drogom, piše Blic.

Snimku je u međuvremenu objavio i Kurir.

 

Izvor: dalsivalter.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close