Ostvarila svoju najveću želju: ‘Biti mrtva bio je najbolji dan u mome životu’

Iako su se mnogi protivili toj njenoj ideji, ipak su je došli posjetiti i podržati je u njenom naumu

Brazilka Vera Lucia da Silva ostvarila je svoj san. Ona je učinila nešto što je priželjkivala dugi niz godina, imati vlastiti sprovod. Na dan Svi Svetih cijeli dan je ležala u lijesu, a obitelj i prijatelji došli su je oplakivati. Vera je rekla da joj je to bio najbolji dan u životu.

Pogreb je održan u pogrebno centru Camocim u Brazilu. Iako su se mnogi protivili toj njenoj ideji, ipak su je došli posjetiti i podržati je u njenom naumu.

Vlasnik pogrebne tvrtke Paulo Araujo, donirao je lijes i dao prostor kako bi ona cijeli dan ležala u lijesu. Pripreme za njezin sprovod počele su rano ujutro, a sve je trajalo do kasno popodne. Bila je obučena u čipkastu bijelu haljinu, s prekriženim rukama u kojima je bila krunica. Cijeli lijes je bio u cvijeću.

‘Svi su ispoštovali moju želju iako su bilu u čudu nakon poziva’

U videu, koji je snimljen na dan njezinog pogreba, vidi se da je Vera zbilja uživala. Dok su je šminkali, otvarala je i zatvarala oči zadovoljna što se upravo to događa. Njezini prijatelji na sve su reagirali smijehom i vriskom. Nekima je bilo pomalo jezivo pa su bacili i pokoju šalu. Ova kućanica, koja nema djece, objasnila je da joj je vlastiti pogreb bio neostvareni san i da nikada nije mislila da će upravo učiniti ovakvu bizarnu stvar.

“Željela sam imati svoj sprovod već 14 godina. Čekala sam jako dugo i ne mogu vjerovati da mi se napokon ta želja ostvarila”, rekla je Brazilka. Dodala je da su njezina obitelj i prijatelji mislili da se šali kada ih je pozvala na sprovod. Priznala je da je i opčinjena pogrebnim običajima.

“Svi su došli, moj otac, majka, sestra, brat i prijatelji. Kad su me vidjeli ostali su u čudu, ali oni poštuju moju želju. Bio je to najbolji dan u mom životu”, zaključila je Vera koja ipak priznaje da želi još dugo živjeti, piše Metro.

Facebook Comments
Source :

vecernji.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close