ON IMA 92 GODINE, 97 ŽENA I 185 DJECE: Nisam završio sveti zadatak, ženiću se dok sam živ (VIDEO)

Čuveni poligamist iz Nigerije demantirao je tvrdnje o svojoj smrti i ističe da se osjeća “vrlo živim” u svojoj 92. godini, kao i da planira da se oženi još koji put. Mohamed Belo Abubakar je kontroverzna figura u gradu Bida, u Nigeriji. Oženio je preko 100 žena i ističe to kao svoj božanski poziv.

Ovaj svećenik nema stalne prihode, au prošlosti je često imao sukobe s islamskim vlastima, koji njegovo kućanstvo opisuju kao kult. Nadživio je većinu od svoje 185 djece, međutim u javnosti se nedavno pojavila informacija da je preminuo nakon kratke bolesti.

– Ja sam vrlo živ i zdrav. Takve izjave su besmislene i tako nešto mogu izmisle samo oni koji mi zavide na onome što je Bog učinio za mene. Ono što je radim je sveti zadatak i nastavit ću ga izvršavam do samog kraja – rekao je za novine Vanguard.

Gospodin Bijelo je oženio ukupno 107 žena, a rastao se sa njih 10, što znači da je trenutno u braku sa 97 žena. Postao je popularan u kolovozu 2008. godine kada je imao 86 žena. Tada je u jednom intervjuu istaknuo da je Bog tražio od njega da živi na takav način.

Većina muslimana smatra da čovjek može imati najviše četiri žene, ali samo ako može brinuti o njima. Međutim, gospodin Belo ističe da Kuran ne ograničava nikoga i da sve ovisi o tome koliko je čovjek sposoban. On je uhićen 2008. godine, a potom je u Novembru pušten pod uvjetom da se razvede od 82 žene, čemu se on nije povinovao.

Ovo nije prvi put da su pokrenute glasine o njegovoj smrti. Kada se to dogodilo 2012. godine, gospodin Bijelo je dao intervju gdje je istikao da još uvijek nije završio s brakovima.

– Ukupno imam 97 žena, što znači da još uvijek nisam završio na tom polju. Ženiću se dok sam živ. A onima koji me kritiziraju želim poručiti da tako govore protiv samog Boga – rekao je on.

 

v

Izvor: telegraf.rs

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close