OGROMNA RUPA JE usisavala raskrsnice sa AUTOMOBILIMA, a samo dva dana kasnije – sve je NESTALO (FOTO)

E, tako se to radi! Japanci su uspjeli za samo dva dana da poprave džinovsku rupu nastalu na promentnoj raskrižju u gradu Fukuoki!

Ogromna rupa nastala je utorak i progutala dio ulice s pet traka u neposrednoj blizini glavne željezničke stanice. Zahvatalo je površinu od 30 puta 27 metara, bila je duboka oko dva kata i ispunjena vodom iz polomljenih cijevi.

Ali vrijedni radnici su već 11. studenog uspjeli u potpunosti saniraju raskrsnicu. Radovi su podrazumijevali popravak kanalizacijske cijevi i podzemnih kabela i vodova, punjenje rupe pijeskom i cementom i, konačno, presvlačenje površine asfaltom.Japanske službe radile su danonoćno i za svega nekoliko dana rupu su napunili s 6.200 kubičnih metara pijeska i cementa.

Iako su građevinski bili završeni puštanje u rad prometnice bilo je odgođeno zbog sigurnosnih provjera.Rano jutros ulica je otvorena za pješake, a kasnije će biti i za motorni promet, pošto su geolozi i inženjeri dali zeleno svjetlo i utvrdili da je ulica sigurna za korištenje.

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Fukuoka je najveći grad na japanskom otoku Kiušu, a njegova željeznički kolodvor je jedna od glavnih raskrižja, kojom prometu i superbrzi vlakovi.

Facebook Comments
Source :

Telegraf.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close