NAJBOLJE ZIMSKE GUME ZA OSOBNE AUTOMOBILE

Predstavljamo vam najbolje zimske gume za sezonu 2016/2017 …

Vozači zapamtite, guma glavu čuva. Zakon o zimskim gumama stupio je na snagu od 1. studenog i vrijedi sve do 1. travnja 2017. godine. Iako po zakonu zimske gume moraju se drže samo u zimskim uvjetima (snijeg, led, poledica), savjetujemo vam da ipak nabavite sve četiri zimske gume, kako bi sebi osigurali bolju i sigurniju vožnju.

Zimske gume su po sastavu drugačije od ljetnih i to s dobrim razlogom. One su mekše i bolje prianjaju za podlogu, što im omogućuje da povećavaju trenje po skliskim površinama kao što su snijeg i led.Također, zimske gume imaju i rotaciju, pa ih ne možete stavljati na bilo koji kotač. Rotacija mora biti usmjerena u pravcu kretanja auotmobila, kako bi šare na gumi mogle obavljati svoj posao.

Najbitnija stvar kod gume jeste šara. Dubina i vrsta šare određuju koliko će guma biti stabilna, koliko će se lijepiti za podlogu i koliko će vode i snijega izbacivati. Zbog toga je vrlo važno da izaberetu gumu koja će imati dobru šaru i koja će vam osigurati najsigurniju vožnju tijekom snegovitih dana.

Morate imati na umu i činjenicu da će kvalitetnije Gunma skuplje koštati, pa dobro razmislite kakve vam gume trebaju. Ako živite u mjestu koje je snegovito ili u kojem su niske temperature tijekom zime normalna stvar, onda je bolje da kupite dobre i skuplje gume. Ako živite u toplim mjestima gdje je snijeg rijetka pojava, gume slabije kvalitete i slabije šare će vam odgovarati.

Mi smo ipak odlučili da vam predstavimo gume koje su se pokazale kao najbolji zimske gume.

Evo o kojim gumama je riječ:

09. Michelin X-Ice Xi3
08. Barum Polaris 3
07. Glislaved Nord Frost 100
06. Bridgestone Blizzak WS80
05. Pirelli Ice Zero FR
04. Michelin Latitude X-Ice Xi2
03. General Tire ALTIMAX Arctic
02. Bridgestone Blizzak DM-V2
01. Continental WinterContact SI

VP

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close