Najbizarnije STONOGA SE ZOVE ČETIRISTONOGA: Ima 414 nogu, a 4 pretvara u spolni organ (FOTO) (VIDEO)

Nova stonoga koju su otkrili u Kaliforniji druga je s najviše nogu na svijetu, ali ono što je znanstvenike začudilo je da četiri od njih može pretvoriti u penise, a brani se otrovnim žlijezdama .

Znanstvenici u Kaliforniji otkrili su novu vrstu stonoge koja bi ljudsko gađenje prema ovim stvorenjima moglo podići na sasvim novu razinu. Zove se illacme Tobin, a posebna je po tome što ima ekstremni obrambeni mehanizam s 200 žlijezda koje prskaju otrov za obranu od grabežljivaca.

Čak ni to nije bilo dovoljno da se znanstvenici začude. Naime ova stonoga ima 414 nogu, a četiri od njih može pretvoriti u penise .

Insekt spada u stonoge, člankonošce koji na svakom članku imaju po par nogu, ali među njima nije najbrojniji. Najviše koraka pravi illacme plenipes koji ih ima 750, a on je otkriven pod stijenama u Silicijskoj dolini .

Entomolog Pol Marek sa sveučilišta Virginia Tek izjavio je kakonikad ne bi očekivali da će drugu najnogatiju životinju na svijetu naći u špilji udaljenoj samo 240 kilometara .

Tobin može proizvoditi svilu kao i njegov rođak s više nogu, a za otkriće je zaslužna biologičarka Džin Krejča.

Zbog osjetljivosti samog nalazišta točnu lokaciju pećine u kojoj su otkrili ovu životinju još kriju.

Snimak ove neobične stonoge pogledajte ovdje :

Facebook Comments
Source :

Telegraf.rs, 24sata.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close