MISS AMERIKE ŠOKIRALA AMERIKANCE: 25-godišnja znanstvenica razbjesnila javnost svojim kontroverznim izjavama…

Dvadesetpetogodišnja znanstvenica iz Distrikta Kolumbija, Kara McCullough, zaposlena u američkoj Nuklearnoj regulatornoj komisiji, jučer je izabrana za novu miss Amerike.

Prethodno je, odgovarajući na pitanja članova žirija, dala neke politički vrlo kontroverzne odgovore koji su ‘zapalili’ društvene mreže, piše New York Post.

“Da biste imali zdravstvenu zaštitu, trebate biti zaposleni”

Novookrunjena miss Amerike izjavila je da nije feministica te da pravo na zdravstvenu zaštitu trebaju imati samo zaposleni ljudi.

“Definitivno ću reći da je to privilegija”, kazala je McCullough kada su je članovi žirija na natjecanju u Las Vegasu upitali treba li medicinska skrb biti pravo, kako tvrde liberali poput senatora Bernieja Sandersa ili privilegija, za što se zalažu konzervativci.

Potom je dodala: “Kao državna zaposlenica imam zdravstvenu zaštitu. Da biste to imali najprije trebate biti zaposleni.”

Mnogi su na društvenim mrežama bijesno reagirali na njezin odgovor.

“Miss DC upravo je izgubila moju podršku tim odgovorom. Zdravstvena skrb je privilegija? Zbogom curo”, napisala je jedna korisnica na Twitteru.

“Ne želim se nazivati feministicom, želim biti jednaka”

Potom su na red došla pitanja što je za nju feminizam i smatra li se feministicom. McCullough je kazala kako bi umjesto riječi “feminizam” radije koristila izraz “jednakost”.

“Ne želim se nazivati ​​feministicom. Žene, mi smo jednake kao i muškarci, naročito na radnom mjestu”, kazala je dobivši ovacije publike u dvorani.

 

Jedni su je napali zbog njenih stavova, drugi je pak branili.

“Samo želim ohrabriti mnoge žene diljem zemlje da pronađu svoju strast u bilo čemu što rade i da shvate kako ništa nije teško ako zaista to žele”, zaključila je motivacijskom porukom nova miss Amerike koaj ej diplomirala kemiju na sveučilištu Južna Karolina.

Facebook Comments
Source :

net.hr, Foto: AFP

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close