Kad ljudi nisu ni znali za serijskog ubojicu, ONA je ubijala redom! Legenda kaže da je lomila glave bedrima (VIDEO)

Lavinia Fischer je bila poznata po svojoj ljepoti. Opisuju je kao crnokosu sa krupnim plavim očima. Rođena je 1793. a umrla 1820. godine. Porijeklo joj je nepoznato, ali je zato ostala zapamćena kao prva žena serijski ubojica u Sjedinjenim Američkih Državama .

Bila je udana za Johna Fischera i ironično, par je osuđen na smrt vješanjem zbog organiziranih pljački putnika, a ne zbog ubojstava koje su počinili .

Za ovu ženu se vjeruje da je žrtve ubijala tako što bi im lomila lubanje bedrima dok su oni bili u omamljenom stanju . Međutim, današnja povijest je pokazala da je većina takvih priča koje se vezuju za Laviniju i Johna Fischera više legenda nego istina.

Preplitanje LEGENDE I ISTINE

Ono što se na temelju sačuvane arhivske građe može potvrditi za ovaj bračni par je činjenica da su zaista imali veliku, lijepu kuću pored puta u Charlestonu u Sjevernoj Karolini u SAD-u. U blizini kuće je bila i gostionica koju je ovaj smrtonosni bračni par vodio. Žrtve su birali među gostima koji su navraćali u njihovu krčmu, i to su uglavnom bili muškarci koji su putovali sami . Uspijevali su uglavnom da ih namame u svoj dom da bi ih ubili na spavanju u gostinjskoj sobi.

Sve je počinjalo tako što bi ih Lavinijia i John pozvali na večeru, poslije koje bi uslijedio čaj.U čaj bi sipali otrov ili nekakav opijat i ubili žrtvu na spavanju uzeli sve što ona ima, izat bi se otarasili tijela.

U novije vrijeme izašla je i pjesma o ovoj strašnoj ženi:

Još uvijek se u okolici Charlstona prepričava da bi poslije dugotrajnog razgovora i ispitivanja i flertovanja, Lavinia nagovarala žrtve da popiju čaj i odu u gostinjsku sobu na spavanje.

Po jednoj verziji, pošto nesretni muškarci utonu u san, nožem bi ga ubadao Lavinijin muž dok se ne uvjeri da je putnik mrtav, dok bi po drugoj verziji Lavinia čekala da žrtva upadne u dubok san, prije nego što bi povukla polugu koja je podupirala krevet i ubacila žrtvu u jamu. Postoje i glasine da su sa žrtvama završavali tako što je u jami bilo pregršt šiljaka koji su im oduzimali život.

Bračni par je tako jednom prilikom namamio u svoju kuću putnika po imenu John Piples.Njemu je preveliko Lavinijino ispitivanje i interes za njegova putovanje i planove postalo sumnjivo pa je krišom prosuo čaj i otišao spavati. Usred noći probudili su ga zvuci i shvatio je da je u klopci. Uspio da umakne zločincima i da ih prijavi vlastima.

mračan KRAJ

O Lavinije i Johnu najviše se zna na temelju dokumentacije koja je ostala s njihovog suđenja. Ono što se pouzdano zna je to da je prošlo punih godinu dana od njihovog uhićenja 1891. pa do izvršenja kazne tj. pogubljenja.

Sve njihove molbe porota je odbacila, i osudila ih za oružanu pljačku na putu, za što je trebala da se izvrši kazna pogubljenja vješanjem. Bračni par je podnio žalbu na ovu presudu i dobio dodatnih 9 mjeseci života, ali ova molba je odbačena i kazna je izvršena 4. veljače 1820. godine.

Prije pogubljenja bračni par je čak pokušao pobjeći iz zatvora, ali uže preko koga su bježali se prekinulo i Lavinia je ostala u ćeliji. Po pogubljenju koje je gledalo više tisuća ljudi,Lavinia je sahranjena pored Starog zatvora u Charlestonu na potersi Fildu.

 

Izvor: telegraf.rs

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close