KAD IMAŠ NOVCE, SVE JE LAKO Kinezi kupili Novu godinu!

Kinezi će ubuduće biti vlasnici Nove godine u New Yorku!

Kineski milijarder Wang Đianlin, koji predvodi kompaniju “Vanda” odlučio je da za milijardu dolara kupi američku kompaniju “Dick Clark Prodakšn” koja posjeduje televizijska prava na emitiranje raznovrsnih događaja – od novogodišnjeg odbrojavanja njujorškom Times Squareu, do emitiranja izbora za “Miss Amerike” i dodjelu “Zlatnog globusa”.

“Dick Clark prodakšn” već četiri desetljeća ima ekskluzivno pravo emitiranja atmosfere s Times Squarea u novogodisnoj noći.

“Vanda” je svoje poslovanje započela u sektoru nekretnina, ali je u posljednjih nekoliko godina posao preusmjeren u djelatnost zabave i sporta.

Bogatstvo Vanga Đianling (62) prema najnovijoj “Blumbergovoj” rang-listi milijardera procjenjuje se na 31,6 milijardi dolara, što ga stavlja na poziciju dva popisa najbogatijih Kineza, odmah iza Jacka Maa, osnivača “Alibabe”, giganta u e-trgovini.

Podsjetimo, oko milijun ljudi svake godine se okupi na Times Squareu u New Yorku gdje uz poljupce i usklike dočekuju svaku Novu godinu. Nastupanje Nove godine obilježava se spuštanjem tradicionalne osvijetljene kristalne kugle s vrha nebodera u središte čuvene raskrsnice na Manhattanu, u skladu s običajem koji datira još iz 1904. godine.

Facebook Comments
Source :

alo.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close