‘Ja nisam čudovište. Ubila sam roditelje, ali oni su to zaslužili’

NA SIGURNOM: Majka i njezini partneri godinama su psihički, fizički i seksualno zlostavljali 18-godišnju Ashlee. Htjela je otići od njih, ali nisu joj dali. Prošle godine ubila je majku i očuha

Ashlee Martinson (18) služi zatvorsku kaznu od 23 godine jer je ubila svoju majku i njezinog partnera. U zatvoru se, kaže, osjeća slobodnije nego što se osjećala u roditeljskom domu.

Naime, majka Jennifer i njezini partneri godinama su je fizički, seksualno i psihički zlostavljali. Sve je kulminiralo prošle godine kad je upucala svog očuha Thomasa Ayers , a majku izbola nožem više od 30 puta. Svoje tri mlađe sestre zatim je zaključala u sobu i pobjegla, a policija ju je lovila preko nekoliko država. Na kraju su je ulovili u Indiani gdje je bila sa svojim dečkom.

Priznala je krivnju za dvostruko ubojstvo, a sada je ekskluzivno progovorila za Crime Watch Daily, piše The Washington Post.

‘Osjećam se slobodno i sigurno’

– Sretna sam – rekla je Ashlee Martinson u intervjuu.

– Znam da to zvuči suludo jer sam u zatvoru, ali osjećam se slobodno. Mogu se svaki dan probuditi znajući da sam na sigurnom – rekla je Ashlee koja je prije zločina pisala blog naziva ‘Noćna mora’ na kojem je dan prije ubojstva objavila pjesmu o mučenju i ubijanju ljudi. Blog više nije dostupan.

Razmišljala o samoubojstvu

– Nisam čudovište. Nikad nisam htjela da se nešto ovakvo dogodi. Nije u redu to što se dogodilo. Ali bila sam samo zlostavljana djevojčica koju su prisilili na zbilja lošu odluku – rekla je djevojka koja je zbog zlostavljanja patila od depresije i PTSP-a.

– Razmišljala sam o samoubojstvu, a onda sam ubila očuha i majku – rekla je. S njima se posvađala dan nakon 17. rođendana jer se trebala odseliti kod prijateljice. Spakirala je stvari i bila spremna za polazak, no očuh ju je zaustavio.

Roditelji su otkrili da ima 22-godišnjeg dečka i poslali mu poruku na Facebooku da se drži podalje od njihove kćeri, jer će ga inače tužiti. Oduzeli su Ashlee ključeve i mobitel i zabranili joj da se viđa s dečkom.

– Odlazak na posao iu školu bila je moja sloboda. Očuh mi je to namjeravao oduzeti i zatočiti me u kući. Razmišljala sam o samoubojstvu – kazala je Ashlee koja je uzela njegovu pušku i već je bila stavila cijev u usta i počela se igrati okidačem kad ga je čula kako dolazi.

‘Bila sam slobodna po prvi put u životu’

– Bojala sam ga se. Mislila sam da će se obrušiti na mene i jednostavno sam reagirala – podigla sam pušku i pucala u njega. Zatim sam potrčala niz stepenice i vidjela svoju majku.Ona je zgrabila nož, a sljedeće što sam vidjela je taj isti nož u mojoj nozi. Sva sjećanja su mi navrla, sve loše što mi je u životu priuštila. Sjećam se da sam ju zatim ubola. Jednom, dva puta … Krv je bila posvuda. Onda je ponovno došao moj očuh. Još više sam se uplašila.Upucala sam ga u glavu. Osjetila sam kako su se slomili svi lanci oko mene. Bila sam slobodna po prvi put u životu. Nije više mogao ozlijediti mene ili moje sestre – ispričala je Martinson.

Majka je dozvolila dečkima da je siluju

Njezina je majka tijekom godina imala različite dečke koji su ju redovito zlostavljali. Jedan od njih ju je čak silovao kad je imala samo devet godina, a majka je sve znala i nije ništa poduzela.

– Slala bi ga da me ušuška prije spavanja ili da me okupa. Sve je znala – kazala je Ashlee.

Thomas Ayers nije bio puno drugačiji od svih ostalih, rekla je.

– Znate kako svi govore da sam čudovište? E pa, on je bio čudovište – ispričala je Martinson koja kaže da nju nije tukao, ali se zato iskaljivao na njezinoj majci i sestrama.

– Tako me kažnjavao. Znao je da će me tako povrijediti – rekla je.

Ubio psića i njime nahranio medvjeda pred djecom

Sudski dokumenti otkrili su da je Thomas Ayers već ranije optužen za brojna nedjelja: napadi, otmice, seksualna zlostavljanja djeteta mlađeg od 15 godina, samo su neka od njih.

Dvije Ashleene sestre već su policiji rekle da ih je očuh jako tukao – debelim remenom i rukama. Rekle su i da ih je davio, a jednu je curicu čak udario šakom u lice. Jedna od sestara rekla je policiji da je pred njom Ayers ubio psića i njime zatim nahranio medvjeda.

I sestre su potvrdile da je Ayers zlostavljao njihovu majku.

Samo želi vidjeti sestre

– Jednom joj je prislonio pištolj na glavu, pritisnuo je na pod i trljao se u nju uz riječi ‘baš poput tvog oca’ – ispričala je. No, brat ubijenog tvrdi da su to sve Ashleene izmišljotine kako bi sebe obranila.

Ashlee se još jedino nada da će joj sestre oprostiti i posjetiti je.

– Tada ću im objasniti što se zbilja dogodilo. Reći ću im istinu jer želim ostati u dobrim odnosima s njima. Jako mi nedostaju – rekla je Ashlee Martinson.

 

Izvor: kokodix.com

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close