ISPOVEST PETRA (16): Dopisivao sam se s djevojkom na Fejsu, a na sastanku se pojavio ON i uništio mi život

Nadam se da ću nekad ponovo voditi normalan život. Sada mi to djeluje nemoguće – kaže Petar
Petar (16) je srednjoškolac koji je upao u jednu od mnogobrojnih zamki trgovaca ljudima.Kada je počeo da se dopisuje preko Facebooka s djevojkom, mislio je da joj se sviđa.Dogovorili su se da se vide, ali na sastanku je Petar shvatio da je ona zapravo muškarac koji se lažno predstavio i koji ga sad drži u šaci.
Prijetnje i ucjene postale su sastavni dio Petrovog života, a on je osjećao da je došao do ruba.

Djevojka koja se predstavila kao Tašana prva mi je poslala poruku na Facebooku i nekoliko dana smo se bezazleno dopisivali, upoznavali. Ali, ubrzo je tražila da joj pošaljem neke slike na kojima sam go . Stalno mi je laskala, flertovala sa mnom, a ja sam tražio da se vidimo. Pristala je tek kad sam uradio što je htjela i poslao joj slike – prisjeća se Petar.

Foto: Profimedia / AlamyFoto: Profimedia / Alamy

To veče je bio nestrpljiv i radovao se što će konačno vidjeti djevojku s Facebooka, ali onda je doživio šok! Umjesto djevojke koju je očekivao, pojavio se muškarac i sjeo za Petrov sto.

– Nije oklijevao nimalo, odmah mi je rekao tko je, da mu je posao trgovina ljudima, da ima sve moje slike na kojima sam go i da moram poći s njim ako ne želim ih pošalje mojoj obitelji i prijateljima. Bio sam uplašen i osjećao kao da sam izgubio kontrolu nad životom. Ustao sam od stola i pobjegao – priča Petar.

Narednih dana dječak je preživljavao pakao. Nepoznati muškarac ga je pratio, svako jutro kad bi krenuo u školu vrebao bi ga ispred kuće. Imao je osjećaj da zna sve o njemu i prvi put se uplašio za sebe i svoju obitelj.

– Vršio je pritisak na mene svakodnevno. Slao mi prijeteće poruke u kojima mi je stavljao do znanja da me drži u šaci i da nemam izlaz. Pomišljao sam na najgore, da oduzmem sebi život i tako se sačuvam od sramote – kaže Petar.

Baš u to vrijeme slušao je priče o drugu iz srednje škole koji je imao isti problem i kojem su se svi smijali. Bojao se osude i podsmijevanja i riješio je da ne dozvoli da mu se dogodi isto.

Osjećao sam se sve gore. Nisam mogao jesti, u školi nisam imao koncentraciju, postao sam razdražljiv, čak nisam smio izaći sam iz kuće. Imao sam dva izbora: da kažem ocu ili učiniti što je nepoznati muškarac tražio od mene – priča nesretni dječak.

Foto - Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RMFoto – Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM

Nije imao mnogo vremena da donese odluku, dobio je posljednji rok.

– Čekam te večeras u 9 ispred kuće – glasila je poruka.

– Riješio sam reći ocu. Čekao sam ga satima da dođe s posla. Prošlo je 20h kad je napokon stigao. Ali nisam mogao. Bilo me je sramota. Na kraju sam mu samo rekao da idem van s društvom. On je, naravno, bio ispred kuće i čekao. Kada sam ušao u auto, postao sam žrtva p * rnografije, jer su moje fotografije ubrzo osvanule na p * rnografskim sajtovima – kaže Petar.

Tek nakon nekoliko godina uspio je da se izvuče tako što je skupio hrabrost i sve ispričao ocu. Ali, ono što je preživio do tad ostavilo je predubok trag.

– Nadam se da ću nekad ponovo voditi normalan život. Sada mi to djeluje nemoguće – završava svoju priču Petar.

Foto - Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RMFoto – Ilsutracija: Profimedia, Sciencephoto RM

Petrova priča pokrenula je veliku akciju u borbi protiv trgovine ljudima. Udružili su se Fond UNITAS, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije i Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja i MUP-a.

Snimljen je dokumentarac “Promatrači”, redatelja Nikole Ljuce koji za cilj ima podizanje svijesti o ovoj vrsti kriminala, kao i predočavanje načina prevencije trgovine ljudima.

Zbog toga će film biti prikazan u velikom broju osnovnih i srednjih škola diljem Srbije, kako bi djeca shvatila da nisu sama u problemu koji ih je zadesio, da ne smiju osjećati stid i da treba podijeliti svoje strahove i sumnje s bližnjima i specijaliziranim institucijama.

 

Izvor: zabavno24h.org

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close