FACEBOOK KUPUJE UKRADENE LOZINKE

Izgleda da internet gigant brine o vašoj sigurnosti više nego što ste to vi mislili …

Facebook je priznao da kupuje ukradene lozinke kako bi poboljšao svoj sustav zaštite. Facebook tvrdi da se krađa lozinki sve više događa i da oni samo žele pojačati sigurnost svojih korisnika. Na temelju ukradenih lozinki koje Facebook kupuje, može se unaprijediti enkriptički sustav zaštite što bi dovelo do manje ukradenih profila i lozinki.

Alex Stamos, šef sigurnosti u Facebooku, rekao je da oni žele pojačati kreiranje lozinki korisnika. Na temelju novih podataka i istraživanja, Facebook će napraviti mnogo kompleksniju kreaciju lozinki koje će biti mnogo teže ukrasti i dešifrirati. Korisnici će dobivati stalni priljev informacija o njihovim nalozima, a ako netko pokuša “hakuje” njihov profil, oni će o tome biti odmah obaviješteni.

Facebook nije jedina tvrtka koja na ovaj način osigurava sigurnost svojih korisnika. I drugi internet giganti poput Paypal, koriste iste metode, kako bi utvrdili koje lozinke se najlakše kradu.

Nadamo se da će krađa lozinki u budućnosti biti skroz spriječena, i da će Facebook biti prvi koji će ponuditi potpunu sigurnost i privatnost.

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close