Evo kad nam stiže zima i kakvo nas vrijeme očekuje u studenom!

“Temperature ovih dana su ispod prosjeka za ovo doba godine, pa umjesto da uživamo u jesenskim danima, svi se pitaju kad će pasti prvi snijeg”. Do kraja listopada zadržat se slično vrijeme kao i ovih dana, odnosno sa prosječnom temperaturom oko 10 stupnjeva i povremenom kišom.

“Skoro čitavog novmebra biće slične vremenske prilike, a poslije snijega koji je tijekom prethodnog mjeseca pao samo na visokim planinama, gdje se potpuno zabijelilo, u niže predjele on se očekuje 11. studenog”.

“Drugi mjesec jeseni biće poprilično kišovit, s niskim temperaturama, bez nekih većih oscilacija u temepraturama. Stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su najavili da bismo prvi snijeg ove godine mogli imati u posljednjoj dekadi studenog “.

“Srednja mjesečna temperatura u studenom”
Srednja minimalna temperatura zraka u studenom imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.2 stupnja u odnosu na višegodišnji prosjek.

“U nižim predjelima predviđa se vrijednost novembarske srednje minimalne temperature zraka od 4.2. Srednja maksimalna temperatura zraka u studenom biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosjek “.

Srednja maksimalna temperatura zraka tijekom studenog bit će oko 11.1. Srednja oborina tijekom studenog biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosjek. “U nižim predjelima i okolici srednja novembarska oborina iznosiće oko 52 mm, navedeno je na sajtu RHMZ”.

“(Ekskluziva.ba)”

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close