Dva milijardera pokušat će nas osloboditi iz računalne simulacije?!

Čini se kako ideja prema kojoj živimo u računalnoj simulaciji više nije ograničena samo na zagrižene fanove Matrix franšize, već su o navedenoj ozbiljno počeli razmišljati i neki drugi, pa su tako dva američka milijardera odlučila potrošiti hrpu novaca kako bi nas „izbavili“ iz navedene simulacije.

Spomenutu informaciju otkrio je Sam Altman, osnivač i vlasnik kompanije Y Combinator, jednog od važnijih igrača u Silicijskoj dolini, pogotovo u segmentu potpore startup kompanijama. Kako bilo, Altman je u nedavnom intervjuu za New Yorker iznio svoje razmišljanje kako su ljudi tek pijuni u nečijoj računalnoj simulaciji, a što je ideja koja je u posljednje vrijeme postala iznimno popularna među elitom iz Silicijske doline. Štoviše, potporu navedenoj ideji iznio je i Elon Musk (real-life Tony Stark).

Iako Altman nije otkrio o kojim je milijarderima riječ, te je li među njima i Musk, naveo je kako je dotični dvojac već angažirao znanstvenike koji bi se trebali pozabaviti tom idejom, odnosno konkretnim planovima „oslobađanja iz Matrice“, da se poslužimo Matrix rječnikom.

Izvor: New Yorker

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close