DJEVOJKE IZ SRBIJE upletene u lanac prostitucije: Ovako je ta kriminalna skupina vrbovala svoje žrtve

Tijana Katić (30) i Milica Nikolić (45) iz Srbije dio su kriminalne skupine koja je uhićena u međunarodnoj akciji zbog sumnje da su žene vrbovale i primoravale na prostituciju u Njemačkoj.

Kriminalnu skupinu krijumčara djevojaka i posrednika u bavljenju prostitucijom organizirao je državljanin BiH, au Srbiji je uhićen i njegov suradnik Slaviša Vukojević (40).

Policije Srbije, Njemačke i BiH veliku akciju su realizirale jučer u BiH, Srbiji, Njemačkoj i Austriji. Trgovci ljudima i makroi se sumnjiče da su od početka 2015. do studenog ove godine organizirali međunarodnu mrežu prostitucije, prali novac, a prve pretpostavke su da su seksualnom eksploatacijom djevojaka zaradili minimum 150.000 eura. U BiH je uhićeno osmero osumnjičenih, au njemačkim gradovima Ulm i Minhen još pet osoba.

Dvije naše mlade državljanke koje je grupa odvela u Njemačku žrtve su trgovine ljudima, dok se na desetine djevojaka iz Srbije prostituisalo.

– Grupom je rukovodio državljanin BiH koji je preko posrednika u Srbiji vrbovao djevojke i žene. Njihove žrtve su iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, ali i iz drugih gradova BiH i Srbije. Zadatak osumnjičenih Tijane Katić i Milice Nikolić bio je da se kao žene približe žrtvama i posao u Njemačkoj im predstave kao idealan, a ne kao ropstvo, što i jeste – kaže sugovornik “Blica” upoznat s istragom.

Foto: Profimedia / CorbisFoto: Profimedia / Corbis

U Sarajevu žrtve su vrbovali mahom mlađi muškarci koji su pojedinim djevojkama nudili posao, as nekima su ulazili iu ljubavne veze.

Žrtve su nudili preko stranice kaufmich.com, gdje se vidi njihov opis, godište, cijene seksualne usluge, fotografije.

Foto: Guliver / Paula Bronstein / Getty Images, Profimedia / AlamyFoto: Guliver / Paula Bronstein / Getty Images, Profimedia / Alamy

– Klijenti bi odabrali djevojku, a podvodači su je slali. Djevojke su morale makroe obavijeste o svemu, prvenstveno o zaradi – dodaje naš izvor.

Makroi su bili okrutni prema djevojkama koje bi odbile određene seksualne usluge i kažnjavali su ih novčano, a također su ih fizički i psihički maltretirali.

Policija je prilikom pretresanja stanova osumnjičenih u Srbiji oduzela mobilne telefona i SIM kartice, pištolj bez tvorničkog broja, 30 metaka i okvir za pištolj sa 15 metaka. Osumnjičeni koji su uhićeni na području Srbije uz krivičnu prijavu biće privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal.

 

Reklamirali žrtve na sajtu

Na sajtu na kome su makroi “reklamirali” žrtve ima na desetke profila djevojaka, ali i transvestita. Nijednoj djevojci, međutim, u profilu ne piše da je iz Srbije ili BiH. Pošto su im makroi ažurirali ponude, moguće je da su namjerno izostavili njihova prava državljanstva.Najviše njih je, bar prema napisima, njemačke nacionalnosti, ali ima i Španjolka, Ruskinja, Ukrajinki, Poljakinja, Vijetnamka, Libanka …

Foto-ilustracija: Flickr / publik16 / Rafael RobaynaFoto-ilustracija: Flickr / publik16 / Rafael Robayna

Osim cijena za seksualne usluge, u tim ponudama je navedeno i da li su djevojke biseksualke, da li sudjeluju u grupnom seksu, kao i da li imaju tetovaže, pirsinge, ali i koje strane jezike govore.

Žene makroi: Madam Željka, Mileva …

Najpoznatija žena koja je podvodila djevojke na ovim prostorima je Kotoranka Željka Rolović, madam Željka. Ona je crnogorskom tužiteljstvu priznala da je podvodila djevojke bogatašima na jahtama. U Crnoj Gori je kao makro bila označena i madam Mileva iz Kotora. Prije godinu i pol dana uhićena je Novosađanka TP koja je u svom stanu podvodila djevojke i uzimala im veći dio zarade. Loznicanka Marija Obradović u obrt je uvlačila djevojke i podvodila ih u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs/Izvor:Blic)

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close