DA LI STE NEKADA JELI ARAPSKE PALAČINKE? OVO MORATE PROBATI JER SU NAJ,NAJ,NAJ…

Sastojci:
Tijesto:

  • 250g brašna
  • 250g griza
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 mala kaškica soli
  • 2 male kaškice sećera
  • tople vode za umutiti tijesto

Priprema:

Prvo kvasac razmutite sa malo mlake vode. Brašno ,griz, sol , sećer i prasak fino izmješajte i dodajte jaje i razmućeni kvasac i sa toplom vodom napravite tijesto kao za palačinke.
Tijesto ostavite neka odstoji oko sat vremena ,i prije pečenja promješajte. Ugrijete tavu i samo je prvi put premažite sa malo ulja i stavljajte po jednu kutljacu smjese i pecite na laganoj temperaturi samo sa jedne strane. Vidjet ćete kako se stvaraju mali balončići i kad je sve suho i ispod fino rumeno onda je gotovo . Pecite dok ne potrošite nadjev. Istopite malo putera i dodajte meda pa prmažite palačinke ,ili sa džemom ili kremom.

Facebook Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *