Brzinski ručak: Meksičke chilli lazanje

Italian Food. Hot Tasty Freshly Baked Lasagna Served with Basil Herb on Wooden Table. Close-up, Selective Focus.

Nema do lazanja, a pogotovo ako su fino začinjene

Lazanje se mogu napraviti na bilo koji način, a današnja verzija malo je pikantnija, baš onako kako bi jeli Meksikanci. Uživajte!

Sastojci:

  • 450 g mljevene svinjetine
  • tijesto za lazanje
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • konzerva crvenog graha
  • koncentrat rajčice
  • chilli, sol, papar
  • peršin
  • vrhnje za kuhanje
  • ribani sir (gauda, cheddar…)

Priprema:

  1. U tavi na maslacu popržite nasjeckani luk i češnjak te im dodajte meso i zelenu papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekani, a meso je lijepe smeđe boje.
  2. Začinite chillijem, solju, paprom, peršinom te dodajte crveni grah, koncentrat rajčice i malo vrhnja za kuhanje. Ako je prekiselo, stavite prstohvat šećera. Pustite da zavrije te maknite s vatre.
  3. U posudu za pečenje stavite malo crvenog umaka, potom tijesto i na njega smjesu od mesa i povrća. Slažite tim redoslijedom dok ne potrošite sve sastojke (ili dok niste napunili posudu do vrha).
  4. Završite s puno ribanog sira, prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite na 190 °C oko pola sata. Maknite foliju i zapecite još dodatno 5 minuta. Dobar tek!
Facebook Comments
Source :

net.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *