Brushalter odlazi u historiju? Evo šta je “budućnost” ženskih grudi

Najpoznatiji modni časopis na svijetu “Vogue” piše da seksi, čipkasti brushalteri i dekolte odlaze u historiju zahvaljujući milenijalcima koji biraju udobnost, prije svega.

– Udobnost i komfor su trenutne aktuelne teme u modnoj industriji. Kada je riječ o kupovini brushaltera, naročito među milenijalcima, oni traže udobnost – kaže modni analitičar Marshall Cohen.

On tvrdi da seksi brushalteri koji ističu dekolte odlaze u historiju jer pripadnici nove generacije radije biraju sportske grudnjake koji su daleko udobniji.

Dekolte će zamijeniti trend “side bob”, odnosno odjeća koja otkriva bočnu stranu grudi. Kada je riječ o brushalterima, nosit će se oni mekani, napravljeni od pamuka, bez žica.

I “Vogue” smatra da seksi brushalteri postaju prošlost, a na scenu stupaju udobni sportski grudnjaci. Doduše, oni navode drugi razlog.

– Dekolte – ti divni brežuljci pogurnuti jedan prema drugome kako bi pokazali seksualnu slobodu, zaveli, inspirirali požudu ili kako bi se samo pokazali – je gotov, ili u najmanju ruku, ide na zasluženu pauzu.Odbacivanje stereotipa povezanih uz spol u posljednje je vrijeme u prvom planu, a dani kada se na žene gledalo samo kao na ljepotice koje se promatra i koje svoju seksualnost očito guraju u prvi plan su službeno gotovi  – navodi “Vogue”.

Facebook Comments
Source :

avaz.ba

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close