Autistični dječak nastupao na priredbi, a onda mu je učiteljica otela mikrofon! Kad su čuli njegov plač, počeo je PREZIR (VIDEO)

Potresni video snimak na kome se vidi kako učiteljica grubo otima mikrofon autističnom dječaku Kalebu u momentu kada on treba izgovori svoju repliku na školskoj predstavi povodom Dana zahvalnosti snimili su dječakovi roditelji Kent Skuirs i Amanda Ridl.

Incident se dogodio u osnovnoj školi Nater Fort i okrugu Harrison u Zapadnoj Virginiji, a snimak gdje se vidi koliko je ovaj diskriminatorni potez nastavnice povrijedio malog učenika, ubrzo je postao viralan.

– Moj sin ima autizam tipa 1 i bez obzira na to bio je spreman izgovori svoju repliku u školskoj predstavi. Svi smo s nestrpljenjem i ponosom čekali taj trenutak. Učiteljica je sačekala da dva dječaka kažu svoj tekst, a kada je Kaleb trebao izgovori svoj, iznenada mu je otela mikrofon nakon čega je on vrisnuo i počeo plakati – rekao je Kalebov otac.

Kako ostali roditelji tako i uprava škole ovaj incident je opisala kao nečuven.

– Moj sin jeste drugačiji od ostale djece ali ima divno srce i uvijek je veseo. Sada je tužan i povrijeđen jer ne razumije zašto samo on nije mogao sudjelovati u predstavi do kraja kako je planirano – rekla je očajna Kalebova majka Amanda.

Još uvijek se ne zna sa sigurnošću da li je učiteljica, poznata kao Miss Linzi, namjerno bila gruba prema dječaku ili je to učinila slučajno ne shvaćajući da nisu sva djeca rekla svoje replike.

Slučaj trenutno istražuju tamošnji prosvjetni inspektori.

Facebook Comments
Source :

Telegraf.rs, Izvor: thesun.co.uk

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close