5 skrivenih (znakova) da imate problem

Jesu li vam stopala uvijek hladna? Da li vam je koža jako suha? Imate pukotine na nožnim noktima? Provjerite što to znači i što možete učiniti po tom pitanju.

 

otekli zglobovi

5 skrivenih (znakova) da imate problem

 

Ako su vam Čuklje otekli, moguće je da imate edem. Riječ je o pretjeranom nakupljanju tekućine na zglobovima.

 

– Edem i uopće otjecanje na nogama najčešće prođe samo od sebe, npr. na kraju dana kad dignete noge i odmorite se. Ali, ako to stanje traje već neko vrijeme, morate posjetite liječnika. Vjerojatno ćete dobiti kompresijske čarape – objasnio je stručnjak za zdravlje nogu Kimba Osborne.

 

PROMJENE NA NOKTIMA

 

Rupice i udubljenja na nožnim noktima nisu samo jedna od “onih stvari na stopalima”. One mogu biti znak i psorijaze. Vrlo je važno održavati kožu hidratiziranom. Birajte prirodnije kreme na bazi aloe vere i prirodnih masnoća jer će one dobro nahraniti kožu.

 

IZRAZITO SUHA STOPALA

 

 

Ako vaša stopala nisu ekstremno suha zbog gela za tuširanje, vruće vode ili jednostavno starenja, to može biti i znak slabe cirkulacije, koja je rezultat arterijske bolesti. Uslijed nje, arterije postaju čvršće, plak se s vremenom nakuplja na stijenkama krvnih žila, što na kraju povećava rizik od srčanog udara.

 

Pretjerana suhoća može biti i znak atletskog stopala. Stručnjaci smatraju da najprije treba tretirati kožu bogatim i vlažnim kremama kako bi se sa sigurnošću znalo je li riječ o manjku hidratacije ili o nečemu ozbiljnijem. Ako ni svakodnevno hidratiziranje kremama ne pomogne, treba rješavati problem. GRČEVI

 

Obično znače da vam u organizmu nedostaje magnezija, kalcija ili kalija. Može značiti i da vašem organizmu treba više vode tijekom dana. Ako se učestalo ponavljaju vjerojatnije je riječ o manjku minerala. Preporuča se uzimati ih navečer, smatra nutricionistica Kasandra Barnes.

 

Uzimajte više hrane bogate kalcijem – poput jogurta, zelene salate, ribe, orašastih plodova, naranče i tofua. Za pravilnu apsorpciju kalcija važan je vitamin D, kojeg najviše dobivamo od sunca, ali dobro je pojačati unos kroz jaja, maslac, riblje ulje ili avokado.

 

HLADNE NOGE 

 

Ako konstantno imate hladne noge moguće je da vaša štitnjača ne radi kako treba. Rezultat toga je proizvodnja manje hormona koji su neophodni za regulaciju metabolizma.Nuspojava tog stanja je sposobnost tijela da tijelu omogući dovoljno topline zbog čega vam noge i ruke mogu stalno biti hladne.

 

Izvor: najboljazabava.net

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close