10 nevjerojatnih činjenica o mobitelima koje ne znate

Kada je obavljen prvi razgovor mobitelom? Koji je prvi mobitel napravljen i kada? To i slične interesantne činjenice o mobitelima koje vjerojatno ne znate, a dobro je znati…

Prvi mobitel na svijetu?

Prvi mobitel na svijetu je Motorola DynaTAC 8000X, proizveden davne 1973. godine, a čiji je autor Martin Copper.

Prvi razgovor preko mobitela?

Dr. Joel S. Engel je obavio prvi telefonski razgovor mobitelom, 3. travnja 1973. godine, koristeći prethodno spomenutu Motorolu.

Prvi pametni telefon?

Prvi pametni telefon proizveden je prije više od 20 godina (16. kolovoza 1994. godine), a nosio je naziv “Simon Personal Communicator”. Proizveo ga je IBM.

U Japanu pametni telefoni vodootporni

Čak 90% svih pametnih telefona u Japanu je vodootporno. Mnogi to tumače činjenicom da u toj državi mnogi koriste mobitele čak i dok se tuširaju.

Apple prodao 37,04 milijuna iPhonea u 14 tjedana

Prije 4 godine (2012.) Apple je u 14 tjedana prodao čak 37,04 milijuna iPhone mobitela, što je u prosjeku 262 svake minute, odnosno 4 svake sekunde.

Najskuplji Apple mobitel košta 15,3 milijuna dolara

Ovaj mobitel nije za svaki džep. Apple je objavio iPhone 5 obrubljen s 26 karatnim crnim dijamantima, te je izvjesio cijenu od čak 15,3 milijuna američkih dolara.

Android je najkorišteniji OS

iOS po mnogima jest najbolji operativni sustav, ali je Android najkorišteniji s udjelom od čak 82,9% globalnog tržišta.

Najveći račun za mobitel

Ako se svaki puta šokirate kada vam dođu računi čije cifre dosežu nebesa, sjetite se da postoji jedna Celina Aarons koja je dobila račun za mobitel u iznosu od 201 tisuću dolara.

Izvor: TechCrunch

Facebook Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

X Close